Bliv ringet op

Montering af en røgsuger til skorstenen sikrer det optimale træk

Oplever du at din skorsten ikke har et ordentlig træk? Får du røg i stuen, når brændeovnen er tændt? Så er løsningen enkel – montering af en røgsuger på skorstenen.

En røgsuger sørger for, at trækket i din skorsten holdes på det optimale niveau, og sikrer, at du hverken får røg i stuen eller bruger for meget brændsel.

Den afhjælper også problemer med optænding. Resultatet af en røgsuger er et bedre og mere jævnt træk. Hvis din skorsten er i stykker, og trænger til en professionel renovering, kan vi desuden også klare det. Læs mere om reparation af skorsten her.

Installering af Blue Chimney røgsuger sikrer dig en optimal brændeovn

Er der for lidt træk i din skorsten, kan det være besværligt at få tændt op, og man vil ofte opleve at få røg fra brændeovnen ind i stuen. For meget træk i skorstenen øger dit forbrug til brændsel, og kan trække meget af varmen direkte ud gennem skorstenen. Læs mere om Blue Chimney her.

I nye huse med effektiv dampspærring har vi også oplevet, at en tændt emhætte kan forstyrre trækket i skorstenen. Dette kan en røgsuger også afhjælpe.

Hos Skorstensfejermester Kim Johansen på Fyn monterer vi typisk en røgsuger fra producenten Blue Chimney.

Røgsugeren fra Blue Chimney har med sin variable motor mulighed for at tilpasse trækket helt perfekt til din skorsten og brændeovn.

Den passer som standard til både murede skorstene og stålskorstene. Motoren er samtidig også energivenlig, og kan som regel monteres uden hjælp fra en elektriker (bliver installeret uden jordforbindelse, og en almindelig stikkontakt kan derfor benyttes).

Den fungerer ved indirekte træk, hvilket sikrer et jævnt og tilpasset træk. Samtidig blandes røgen med luft udefra, så den stiger til vejrs med det samme og ikke giver røg-, lugt- og sodgener på taget og i haven. Røgsugeren fungerer også som værn mod vand i skorstenen. Vand i en skorsten er især et problem i stålskorstene.

Vi tilbyder også montering af blæser og ventilator til brændeovne

Vi kan også hjælpe dig med at få monteret og installeret en blæser / ventilator i din brændeovn. Det kaldes også for en varmemølle.

Det sikrer en bedre varmefordeling i bygningen, og fordeler varmen fra brændeovnen ud i de omkringliggende arealer. Hvilken løsning der passer bedst til dit behov, vil vi meget gerne hjælpe dig med at afdække. Kontakt os for at høre mere.

En aspirator til skorstenen – også kaldet røghætte eller røgvender – kan også løse trækproblemer

Problemer med træk kan nogle gange også løses med en røgvender. Det er en anordning, der uden brug af strøm, kan øge trækket i din skorsten. Det sker ved hjælp af vindkraft som øger luftgennemstrømningen ved skorstenens top, og dermed forbedres trækket. Den er nem at installere og fjerne igen, når skorstensfejeren skal tjekke skorstenen.

Kontakt Skorstensfejermester Kim Johansen om røgsuger, blæsere eller røgvender på Fyn

Ring til os eller send os en mail, hvis du vil vide mere, eller gerne vil have et tilbud på et af vores produkter. Vi ligger midt på Fyn, og kommer gerne rundt på hele øen. Vi har bl.a. mange kunder i Odense, Kværndrup, Assens, Glamsbjerg, Faaborg Midtfyn og Svendborg.

Udover montering af røgsugere og andet tilbehør til brændeovne, tilbyder vi også kedelrens af diverse brændselskedler samt effektiv og professionel stokerservice. Ring og få et uforpligtende tilbud allerede i dag.